Brf Torsborg

Torsgatan 70, 113 37 Stockholm

 

 

Vasastan tillhör egentligen Norrmalm, men är en egen stadsdel sedan 1926. Vasagatan, döpt efter Gustav Vasa, leder från Norrmalm in i Vasastan och har gett stadsdelen sitt namn. Ursprungligen utgjordes området av tre stora gårdar; Sabbatsberg, Rörstrand och Bergianska Trädgården, som alla lever kvar i form av gatunamn eller ännu levande platser.

 

Vasastans moderna utseende lades grund till med en stadsplan från 1880. Man inledde med att bygga strax söder om Odengatan och fortsatte sedan med utkanterna.

 

Föreningen, med området Röda bergen som granne, ligger nära till flera parker såsom Solvändan och Vasaparken. I området finns det ett flertal bra förskolor och skolor. Närbelägna och nybyggda Torsplan erbjuder en välsorterad Hemköpsbutik, Systembolaget och gym. Det är också nära till S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker.

 

En promenad bort når du Brunnsvikens och Hagaparkens lummiga rekreationsområden. Brunnsviken bjuder på badmöjligheter om sommaren och på vintern plogas snön undan för skridskoåkarna.

 

Kommunikationerna är goda med tunnelbana från både S:t Eriksplan och Odenplan, busshållplatser för ett flertal olika busslinjer, bl.a. 3, 4, 42, 47, 69, 70, 73 och 77, samt Flygbussarna till Arlanda. Med kort promenad finner du även Karlbergs station (båda pendeltågslinjerna).

 

Tillbaka